Sammen mot sykkeltyveri

Sammen kan vi gjøre det mindre lukrativt med sykkeltyveri.

Registrer din sykkel
Bilde av Sindre fra NAF Sykkel som tar på seg en sykkelhjelm

15.000 sykler blir meldt stjålet hvert eneste år

Antall tyverier øker stadig og det er store mørketall.

Ca 124 millioner kr ble utbetalt som erstatning i 2020

Forsikringssummene øker og tyveri blir lukrativt.

10.000 sykler innbringes til hittegod hvert år

Kun 1.500 sykler finner veien tilbake til sin eier.

Slik tar vi kampen mot tyven

Digital registrering av sykkelens rammenummer

Ved å knytte sykkelens rammenummer opp mot et søkbart register, vil du stå oppført som sykkelens rette eier. Sykkelen blir sporbar, i tilfelle den blir funnet eller noen prøver å selge den.

Hjelp Politiet finne stjålne sykler

NAF har dialog med Politiet i flere distrikter og utvikler verktøy som skal gjøre det enklere å oppklare sykkeltyveri i deres arbeidsdag.

Oblat/klistremerke på sykkelen din

En merket sykkel er mindre attraktiv å stjele enn en umerket sykkel. Vi har selv prøvd å fjerne klistremerket fra en sykkel, og vet at det er nesten umulig. Et klistremerke forhindrer ikke tyveri, men gjør det litt vanskeligere for tyven å ta med seg akkurat din sykkel.

Knytte sykkel til en rettmessig eier

Hvis noen finner en bortkommen sykkel er det enkelt å finne rettmessig eier i vårt register, slik at du kan få tilbake sykkelen. Ditt navn låses til din sykkel digitalt.

Vi jobber for et trygt bruktsalg

Det skal bli vanskeligere å eie og tjene på en stjålet sykkel. I NAF Sykkelregister kan nå overføre eierskap av sykkel ved kjøp eller salg av sykkel til ny eier.

Samarbeid med sentrale partnere

NAF skal sammen med partnere kartlegge alle sykler og tyverier, og bruke dette til å jobbe målrettet mot vår visjon om null stjålne sykler i Norge.

Bekjempe tyveri

Vi sammenstiller alle datakilder vi har på sykkeltyverier i Norge. Dette legger grunnlaget for en årlig rapport som løfter problematikken.

Hva er et rammenummer?

Alle sykler har et unikt rammenummer inngravert et sted på sykkelen. Ved å registrere det unike rammenummeret til deg som eier, så vil du dukke opp ved et søk i registeret.

Disse er med oss i kampen

Bli partner
Logo GjensidigeLogo Tryg forsikringLogo Birk SportLogo Trek BergenLogo SpinnLogo PolitietLogo Sørensen syklerLogo SykkelsentralenLogo El-sykkel ekspertenLogo Buddy bikeLogo SpinnLogo Bike FixxLogo Sykkelsenter KristiansandLogo Elsykkelbutikken

Bli med i kampen mot sykkeltyveri

Gjør som tusenvis av andre og registrer din sykkel i NAF Sykkelregister

Les mer og bli medlem
Les mer og bli medlem